A Mézkedvelő Hunnia Egyesület aktuális programja

Az április 5-i program ELMARAD!!!
LÉLEGEZD MAGAD EGÉSZSÉGESRE!

Előadás méhekről és méhészetről a székesfehérvári kaptárlevegős Apiterápiás Házban

Új időpont hamarosan!

Élvezd a méhkaptárak jótékony levegőjét, kóstolj mézkülönlegességeket, és hallgass meg egy érdekes előadást, miközben csupán egy üvegfal választ el a méhektől

Apiterápia

Próbálj ki egy garantáltan hatásos és fájdalommentes apiterápiás kezelést

Az Apiterápiás Ház a méhkaptár jótékony levegőjével gyógyít, amit a méhcsaládok biorezonanciája és a szárnyuk által keltett mikrorezgések megsokszoroznak. Nem kell aggódnod, az előadás a méhektől elkülönített térben zajlik, így kicsi az esélye, hogy valakit közben megcsípjenek a méhek. 


Méhészet

Tudd meg, hogyan készítik a mézet a méhek, és mi zajlik egy kaptár belsejében

Ha egy kicsit mindig is szerettél volna méhecske lenni, akkor itt a remek alkalom, hogy az előadás közben végre bepillants egy üvegfalú kaptárba, és Antal István méhészmestertől választ kapj a méhészettel kapcsolatos összes kérdésedre, amit eddig nem tudtál kinek feltenni.


Finomságok

Kóstolj mézeket, majd zárd egy finom bográcsos ebéddel a délelőttöt

Egy bemutató méhészetben természetesen a mézkóstolás is a program része! Finomabbnál finomabb fajtamézeket, vagy akár mézes pálinkát is kóstolhatsz, majd az előadást követően elfogyaszthatsz egy finom bográcsgulyást is a hozzád hasonló méz- és méhkedvelők társaságában.

15+1 eset, amikor segíthet az Apiterápiás Ház energetikája, klímája és a kaptárlevegő együttes gyógyító hatása:

 • #1 Bronchitis
 • #2 Krupp
 • #3 Asztma
 • #4 Allergiás megbetegedések
 • #5 Különböző eredetű köhögések
 • #6 Depresszió
 • #7 Szívgyengeség
 • #8 Stroke utáni lábadozás
 • #9 Agyvérzésből származó bénulások
 • #10 Szív és érrendszeri betegségek
 • #11 Egyes ízületi gyulladások
 • #12 Prosztata problémák
 • #13 Hörgőgyulladás
 • #14 Dohánytüdő
 • #15 Emfizéma (tüdőtágulat)
 • + Fejleszti a gyermekek kognitív képességét, és segít nekik a beszédfejlődésben

MIKOR? HOL? MENNYIBE KERÜL? 

Foglalhatunk egy helyet neked is a méhesházban, közvetlenül a 12 kaptár felett? Ne késlekedj a jelentkezéssel, mert a férőhelyek száma korlátozott, és a helyeket a beérkezett befizetések sorrendjében tartjuk fenn!

Helyszín

8000 Székesfehérvár-Moha,
I. Béla út

Az Apiterápiás Ház a székesfehérvári Kertész Csárdától 2 km-re található, ez az I. Béla út utolsó háza. Itt, a ház előtt fogunk találkozni.

Térkép itt »

A részvételhez előzetes regisztráció és a részvételi díj előre utalással vagy a Mézbarlang üzletében készpénzben történő kifizetése szükséges, a helyszínen nem lehet jegyet vásárolni!

Időpont

A 2020. április 5-ére tervezett kirándulás ELMARAD!  Új időpont hamarosan!

A teljes program időtartama kb. 2,5 óra. Arra kérünk, érkezz időben, mert 10:00-kor bemegyünk az Apiterápiás Házba. Nincs esőnap, a programot rossz idő esetén is megtartjuk.

Mivel a helyszín befogadóképessége korlátozott, ezért a helyeket a befizetések beérkezésének sorrendjében biztosítjuk. Amennyiben túl sokan regisztrálnak, lezárjuk a jelentkezést.

Árak

A részvételi díj tartalmazza a belépőt az Apiterápiás Házba

MÉHE tagoknak vagy 14 év alatti gyermekeknek
– ebéddel: 4.500 Ft/fő
– ebéd nélkül: 3.000 Ft/fő

Mindenki másnak:
– ebéddel: 6.000 Ft/fő
– ebéd nélkül: 4.500 Ft/fő

Jegyeket csak előre utalással vagy a Mézbarlang üzletében készpénzben lehet vásárolni! Az utalással fizetett jegyekről nyugtát a rendezvény helyszínén adunk.

ÚJ IDŐPONT HAMAROSAN! Az Apiterápiás Ház pontos címe:
8000 Székesfehérvár-Moha, I. Béla út vége 

JEGYVÁSÁRLÁS AZ APITERÁPIÁS HÁZ LÁTOGATÁSRA

Jegyedet kérheted ebéddel (bográcsgulyás) vagy ebéd nélkül. A részvétel kizárólag előre váltott jeggyel lehetséges, amit az alábbi űrlapon lehet megrendelni. Válaszd ki a Neked megfelelő jegytípus(oka)t attól függően, hogy MÉHE tag vagy-e:

LÉLEGEZD MAGAD EGÉSZSÉGESRE, miközben meghallgatsz egy érdekes előadást Antal István méhészmestertől a méhekről, méhészetről, és persze arról, hogy mi az és mire jó a kaptárlevegős ház!

Kérdések, amikre választ kapsz ezen a programon

Trepinszki József vezető mézkedvelő és Antal István méhészmester beavat az apiterápia és a méhészet titkaiba

Mit is jelent pontosan az apiterápia? 

A méhekkel kapcsolatos gyógymódok összességének a neve az apiterápia. Maga az elnevezés egy magyar orvoshoz, Dr. Beck Bodoghoz köthető, ő használta először, a méh latin neve (appis) és a görög eredetű terápia szavakból összerakott mozaikszóként.

Eleinte kizárólag a méhcsípéssel való gyógyításra használták e kifejezést, később aztán magába foglalt mindenféle kaptárterméket, illetve az ezeket felhasználó gyógymódokat, köztük a kaptárlevegős kezelést is, aminek jótékony hatásait most te magad is megtapasztalhatod ezen a programon.

Milyen hatása van a kaptárlevegőnek?

A méhkaptárban található levegőt régóta használják betegségek gyógyítására. A kaptárlevegős kezelés alkalmazható légzőszervi, idegrendszeri és keringési problémákra, így például asztmára, nyálkahártya irritációra, kruppos betegségek kezelésére, migrénes fejfájásra, stroke utáni rehabilitációra is.

Mindezeken túl az immunrendszer zavarait, mint az allergiát és a fertőzésekkel szembeni fogékonyságot vagy a krónikus melléküreg-gyulladásokat is eredményesen lehet vele kezelni. A méhkaptárlevegős kezelés sokéves története alatt ezidáig sem ellenjavallat, sem mellékhatás, sem túladagolás, sem allergia sem pedig más túlérzékenység nem jelentkezett.

Mi az a méhes ház, és mire jó?

A méhesházban közvetlenül a kaptárak felett helyezkedünk el, így jótékonyan hat ránk a méhcsaládok biorezonanciája és a szárnyuk álltal keltett mikrorezgések is, amik megsokszorozzák a kaptárlevegő gyógyító hatást, ugyanakkor ez a megoldás kíméletes a méhcsaládokkal is, mivel nem zavarja őket az életükben.

A székesfehérvári Apiterápiás Házban 12 méhcsalád él, amelyek családonként 60-80 ezer egyedből állnak. Egy-egy méhcsalád súlya körülbelül 5 kilogramm, vagyis kb. 60 kilogramm élősúlyban lévő méh zümmög, dolgozik majd alattunk, miközben érdekes előadást hallgatunk róluk.

  Hogyan készítik a méhek a mézet?

  A dolgozó méhek a virágokról virágport és nektárt gyűjtenek, amit az úgynevezett mézgyomrukban szállítanak be a kaptárba. Már itt, a szállítás során elkezdődik egyfajta átalakulás a méhek mézgyomrában. A kaptárban aztán a méhek a nektárt méhsejtekbe teszik. Ekkor a még magas víztartalmú nektárból a méhek szárnyaik csapdosásával ventilátor módon elpárologtatják a fölösleges vizet.

  A párologtatás során a nektárban található répacukor két kisebb cukorra, szőlőcukorra és gyümölcscukorra bomlik le. Ennek hatására lesz a méz elég tömény ahhoz, hogy élesztők és más mikroorganizmusok ne szaporodjanak el benne. Ha pedig a méz már megfelelően besűrűsödött, a méhek a sejteket viasszal borítják be.

  Milyen további méhtermékek vannak?

  A legtöbb ember általában csupán a mézet ismeri a méhtermékek közül. Mielőtt ezt továbbolvasnád, te hányat tudsz még kapásból felsorolni? A mézen kívül ugyanis még sok egyéb csodálatos dolog kerül ki a kaptárból, ami hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez és segíthet a betegségek elleni küzdelemben.

  A méhek által készített, használt, elfogyasztott vagy éppen lakhelyül szolgáló anyagokból készített termékeket felhasználása több ezer éves múltra tekint vissza. Végül pedig a fentebb feltett kérdésre is eláruljuk a választ, a mézen kívüli legismertebb méhtermékek a következők: propolisz, méhpempő, virágpor, méhkenyér, méhviasz, méhméreg.

  Sehol máshol nem hallható ismeretek a méhekről!

  Válts jegyet a tudatos méh- és mézkedvelők közé, akik nem csak a kaptárlevegőnek köszönhetően kitisztult tüdővel, hanem olyan ismeretekkel mennek haza erről a programról, amiket csak hónapokig tartó kutatás alatt tudnának összegyűjteni.