Mézkedvelő Hunnia Egyesület – kik vagyunk?

Mi vagyunk a MÉHE, avagy a Mézkedvelő Hunnia Egyesület

A MÉHE azért alakult, hogy egy helyre gyűjtse azokat az embereket, akik számára fontos a méhek, mint beporzók védelme, és a mézfogyasztás népszerűsítése. Ha már idáig eljutottál, akkor biztosan jó helyen vagy. 

Mi a méhekkel vagyunk!

Igaz történet

Egyszer volt, hol nem volt…

…volt egyszer egy méztudatlan kezdő mézfogyasztó. Aki nem elégedett meg az üzletekben, útszélén, piacokon kapható néhány fajta mézzel, valami többre vágyott. Körülnézett hát az Interneten, de attól sem lett elragadtatva.

Pocsék weboldalak, ugyanazzal a semmitmondó választékkal és leírásokkal. De azért nagy kutakodást követően talált néhány olyan mézet, amiről eddig még sosem hallott, sehol sem látott és természetesen nem is kóstolt. Ilyen volt pl. a mustárméz, a galagonyaméz vagy a japánakác méz.

De nem elégedett meg ennyivel. Tovább bújta a világhálót, most már az angol nyelvűeket is.

Itt ez a sok méhtermék-csoda, amit senki sem ismer

Beszerezte az összes elérhető papíralapú könyvet, ami a mézről szólt. A tanulmányokból és adatgyűjtésből kiderült, hogy az emberek méztudatlanok. Olyanok, mint amilyen mesénk főhőse is volt még fél évvel ezelőtt.

„Ez így nem mehet tovább!” – gondolta. “Itt van a természet temérdek méhtermék-csodája (méz, propolisz, méhpempő, virágpor, méhviasz), az emberek meg nem használják, mert nem ismerik, meg főként nem is tudják mikor, miért és hogyan kell fogyasztani.

Ismerik a mézes teát, meg a mézes-vajas kenyeret és kész.”

Kell egy hely, ahol minden megtalálható

A sok-sok kutatás után végre megszületett a döntés: kitalálta a Mézbarlang márkanevet, alapított egy céget, és elkezdett felépíteni egy weboldalt, ahová szépen folyamatosan begyűjtötte az összes hazánkban fellelhető mézfajtát és méhterméket.

Azt is eldöntötte, hogy ezután nem fog gyógyszereket szedni, kerüli az orvosokat és az egészségét főként méhtermékek fogyasztásával tartja fenn.

Ez annyira jól sikerült, hogy – saját bevallása szerint – egészen ezidáig (7 év telt el) csak a kötelező üzemorvosnál volt, meg jogosítványa meghosszabbítása miatt a körzetinél, és természetesen semmilyen gyógyszert (ahogy most ő nevezi orv..ságot) nem szedett azóta.

Marketing nélkül nem megy

Nehezen indult a webáruház, pedig azt hitte, másokat is érdekelni fog a sehol máshol nem látható mézválaszték. A bevétel viszont kevés volt. „Marketing nélkül nem megy!” – vonta le az első lényeges következtetést 2 év után.

Elkezdte magát képezni marketingből. Járt előadásokra, részt vett klubtalálkozókon, szakirodalmat olvasott. És jött a feketeleves. Egy marketinges azt mondta rá, ez sohasem lesz nyereséges, ez szerelemvállalkozás.

Ez igaz is, ebben nem tévedtek! Szerelemvállalkozás.

Az első mézes könyv: útban a siker felé

De Trepinszki József eldöntötte: a szerelem is lehet „nyereséges”. Minden szempontból. Trepinszki József egyre többet nyújtott a méz után érdeklődőknek. Tanácsot adott, ingyenesen adta a máshol fel nem lelhető információkat.

A sok adás a webáruház forgalmán is kezdett meglátszani. Egyre több lett a bevétel és még többet kaptak a mézek után érdeklődők is. Az első mézes könyve (2014) még most is kuriózum a könyvpiacon.

Soha senki nem írta még le ilyen részletesen és egészségcentrikusan a mézeket és méhtermékeket.

Ne legyünk álszerények

Ekkor már forgalmazott néhány külföldi mézet is, elsőként a manukamézet. Aztán elkezdett importálni másfajta mézet és méhterméket is. Olyanokat, amik nincsenek, vagy nagyon ritkák kishazánkban.

Olyanokat, amiket megkóstolva az ínyencek csettintenek, vagy a gyógyhatásuk miatt a fogyasztók hálálkodnak. „Ne legyünk álszerények!” – mondja a külföldi mézet ellenzőknek. Miért is ne lehetne olyan külföldi méz, aminek meg nincs magyar konkurense?

Azért nincs, mert nincs narancsligetünk, nincs avokádóültetvényünk, nincs hangamezőnk.

Egy Mézesbolt Újpesten? Igen!

Második mézes könyve a gyógytea-méz kapcsolatról szól, szintén nem mindennapi megközelítésben. Természetesen ennek is van egy táblázatos kiegészítője. Ebből megtudhatod, melyik gyógytea mire jó, milyen mézzel és egyéb méhtermékkel ajánlott együtt fogyasztani a gyógyhatás fokozása érdekében.

A folyamatos önfejlesztés és a Mézbarlang folyamatosan növekedése után úgy döntött: építész létére eladja építőanyag áruházát és csak a mézre koncentrál. Az Újpesten megnyitott Mézbarlang szerinte „garantáltan” a világ legnagyobb választékával rendelkező mézes boltja.

A Mézbarlang.hu meg a legnagyobb választékú mézes webáruháza.

És végül megalakult a MÉHE

De ez még nem a végállomás.

Új kihívás elé állítja magát. Létrehozta a Mézkedvelő Hunnia Egyesületet. Rövidített neve: MÉHE.

„Ez a szándék szerint közhasznú egyesület olyan programot dolgozott ki, amelyről előbb-utóbb minden magyar hallani fog.” – mondta zárszónak Trepinszki József.

Csatlakozz hozzánk, és folytassuk együtt a sztorit!