Mézkedvelő Hunnia Egyesület eseményei

Kihagyhatatlan programokkal vár a MÉHE: a következő fantasztikus MÉHEsemény egy télbúcsúztató kirándulás Dobogókőre 2020. február 23-án

Mikor valók neked a MÉHE rendezvényei?

1.

Ha szeretnéd megőrizni az egészségedet méhtermékek segítségével

Klubnapjainkon eláruljuk a hosszú élet titkát. Minden rendelkezésünkre álló tudást átadunk neked, hogy belőled is tudatos mézfogyasztó legyen, aki pontosan ismeri, hogy milyen betegséget milyen méhtermékkel előzhet meg.

2.

Ha tudni akarod, mit kell tenned a gyakorlatban a méhek védelme érdekében

Szakértőinktől számtalan olyan könnyen megvalósítható tippet és ötletet kapsz, amikkel már egyetlen emberként is rengeteget tehetsz a méhekért. Együttes erővel és összefogással pedig egyenesen a méhek őrangyalai leszünk!

3.

Ha olyan emberekkel szeretnél együtt lenni, akik ugyanúgy gondolkodnak, mint te

A MÉHE rendezvényein a közös téma már garantált! Itt hozzád hasonló méz- és méhkedvelő emberekkel köthetsz barátságokat, ráadásul minden korosztály számára feledhetetlen programokkal készülünk.

A következő MÉHEsemény: 

Télbúcsúztató kirándulás a Pilisben, február 23-án délelőtt a dobogókői a Zsivány szikla érintésével Dobogókőre és vissza 

A kirándulás alatt sehol máshol nem hallható ismeretekre tehetsz szert a különféle méhtermékekről:

Ismét olyan témákról beszélgetünk, amik téged is érdekelhetnek. Például, hogy milyen méhtermékek segíthetnek egészséged és vitalitásod megőrzésében így az influenzaszezon közepén? Mire van szükséged, hogy tested-lelked harmóniába kerüljön? Hogyan előzheted meg a tavaszi fáradtságot? De sok új ismeretet szerezhetsz a túra során látható gyógynövényekről és érdekes geológiai képződményekről is.

A TÚRA SZERVEZŐJE ÉS VEZETŐJE: 

 • Trepinszki József, (túra)vezető mézkedvelő, és Trepinszkiné Tiringer Ágnes életvezetési tanácsadó

Minden programra izgalmas meglepetésekkel készülünk! 
Hogy mi lesz a meglepetés, az mindig csak a helyszínen derül ki. De annyit elárulunk, hogy már csak emiatt is érdemes eljönni a MÉHE programokra!

 

ERRE SZÁMÍTHATSZ A FEBRUÁRI MÉHE KIRÁNDULÁSON: 

Gyönyörű télvégi tájakon sétálunk a Pilis erdeiben, közben meg-megállva rengeteg hasznos információval leszel gazdagabb a természetről, méhekről, egészségről, testről és lélekről.  A séta közben bátran felteheted kérdéseidet és megoszthatod tapasztalataidat a többi hozzád hasonló méh- és mézkedvelővel.

Találkozó

9:30-kor a Kétbükkfanyeregnél lévő parkolóban

Tömegközlekedéssel Budapestről, a Batthyány térről 8:18-kor induló Szentendrei hévvel kell Pomázig utazni, és Pomázon átszállni a 8:55-kor induló Dobogókőig közlekedő 860 számú távolsági buszra, ami 9:25-re ér Kétbükkfanyereg megállóhoz.
Gépkocsival Pilisszentketresztről Pilisszentlélek felé haladva a Kétbükkfanyeregnél lévő parkolóban lehet megállni (a dobogókői leágazásnál).

Térkép itt »

Táv

7,5 km-es körtúra könnyű terepen, idősebbeknek is ajánljuk

Kilátópontok és látványos geológiai képződmények mellett, főleg sík terepen, meseszép völgyeken át vezet az utunk, rövid meredekebb szakaszokkal. A cél a Zsivány szikla érintésével Dobogókő, majd egy másik útvonalon vissza a Kétbükkfanyereghez. A táv könnyen teljesíthető, a túra teljes időtartama kb. 4 óra, a séta közben több megálló is lesz, ahol érdekes rövid előadások és testi-lelki feltöltődés várja a túrázókat. 

Árak

A részvételi díj befizetésével a MÉHE egyesületet támogatod

MÉHE tagoknak: INGYENES
18 év alattiaknak: INGYENES

Mindenki másnak: 2.000 Ft/fő áron a helyszínen szükséges támogatói jegyet vásárolnia (nem kell előre utalni) mely összeggel a MÉHÉ-t segíted. A kiránduláson történő részvételhez előzetes regisztráció szükséges! Nincs létszámlimit, de fenntartjuk annak lehetőségét, hogy amennyiben túl sokan regisztrálnak, lezárjuk a jelentkezést. Nincs esőnap, a kirándulást rossz idő esetén is megtartjuk.

Jelentkezési űrlap a télbúcsúztató kirándulásra

A korábbi Klubnapokról mondták:

Vevővélemények Klubnapról 

“Nagyon sok olyan információhoz hozzájutottunk, amit eddig nem hallottunk, nem olvastunk, vagy elkerülte a figyelmünket. Különösen azt tetszett, hogy a klubnap kötetlenül zajlott, bármikor hozzászólhattunk, kérdést tehettünk fel. Szóba került a cukorbetegség, az afta, a herpesz, a láz, a fájdalomcsillapítás is.”

(Cs. Jenőné)

Vevővélemények Klubnapról

“Köszönöm a lehetőséget, hogy ezen a kellemes légkörű, tartalmas klubnapon részt vehettem! Az ismeretek olyan esszenciáját kaptam, ami jelentősen segít a méhtermékek és azok hatásai és hatásmechanizmusai közötti eligazodásban. Érdeklődéssel várom a következő alkalmakat, és kifejezetten sajnálom, amikor nem tudok jelen lenni.”

(B. Klára)

FIGYELEM! Azok, akik nem MÉHE tagok, a helyszínen tudnak támogatói jegyet vásárolni, melyről nyugtát a kirándulás alkalmával kapnak. A kiránduláson történő részvételhez előzetes jelentkezés szükséges. Egy e-mail címmel regisztrálva legfeljebb 2 fő jöhet. Ezeket hozd magaddal a kirándulásra: ivóvíz, ebédre szendvics, kényelmes, réteges vízálló ruházat, túracipő/túrabakancs.

Fő támgatónk: Mézbarlang Üzlet, 1042 Budapest, Árpád út 52. 

Ismeretterjesztő előadások, klubnapok, bemutatók, kirándulások és finom mézkóstolók olyan szakértőkkel, akik hiteles és naprakész információkat szállítanak a méhészet és a természetvédelem területéről.

Kihagyhatatlan MÉHE programok

Várnak a Mézkedvelő Hunnia Egyesület fantasztikus rendezvényei!

Ismeretterjesztő előadások

Minden, ami a méhekkel, természetvédelemmel, mézzel és méhészeti termékekkel kapcsolatos, az előbb-utóbb napirendre kerül ismeretterjesztő előadásaink valamelyikén.

Minden korosztály számára tartogatunk hasznos és érdekes ismereteket, olyanokat, amik nem szerepelnek egyetlen szak- vagy tankönyvben sem.

Klubnapok

Tölts el egy estét remek társaságában, hozzád hasonló mézkedvelőkkel, akik ugyanazon a véleményen vannak méhes kérdésekben, mint te.

Klubnapok 2019-ben:

 • 2019. szeptember 24-én 18:30-tól
  Téma: hogyan kerüld el az őszi betegségeket
 • 2019. október 15-én 18:30-tól
  Téma: a méhtermékeken túl milyen további természetes megoldások segíthetnek a betegségek megelőzésében és legyőzésében? Mik a méhtermékek természetes hatástöbbszörözői? :
 • 2019. december 4-én 18:30-tól
  Téma: hogyan kerüld el az “ünnepi” betegségeket méhtermékek segítségével

Klubnapjainkon életre szóló barátságok köttetnek, miközben úgy teszel szert hasznos gyakorlati ismeretekre a mézfogyasztásról és a méhek védelméről, hogy végig fantasztikusan érzed magad.

Kirándulások

Fedezd fel velünk hazánk méhészethez kapcsolódó látványosságait! Ellátogatunk a kaptárkövekhez, méhész- és mézmúzeumba, és megnézzük a leghíresebb méhészeti gyűjteményeket is.

De velünk tarthatsz egy igazi méhészetbe is, ahol bepillanthatsz a kaptárak belsejébe. Vagy egyszerűen csak kiránduljunk, túrázzunk egy jót a természetben.

Kirándulások:

 • 2020. február 23-án vasárnap délelőtt:
  7,5 kilométeres télbúcsúztató erdei séta Dobogókőre, a Zsivány szikla érintéséval, közben sok-sok hasznos információval a természetről, méhekről, egésszégről, testről és lélekről.
 • 2019. november 17-én vasárnap délelőtt:
  8 kilométeres könnyed erdei séta a Pilisben a MÉHE elnökségével, gyönyörű késő őszi tájakon

Mézkóstolók

Ismerd meg a mézfajtákat és mézkülönlegességeket! Fantasztikus kulináris élményekben lehet részed, ha olyan mézeket kóstolsz, amikről nem is tudtad, hogy egyáltalán léteznek.

A méz, illetve a gyógynövények, gyümölcsök vagy épp a fűszerek párosításából valódi gasztronómiai csodák születnek, amiket nem elég csak egyszer megkóstolni.

Méhtermék-bemutatók

Felejtsd el a hagyományos termékbemutatókat! Mi ugyanis a méhtermékeket fogjuk megismertetni veled úgy, ahogy még senki sem tette azelőtt.

Biztos, hogy sok újat fogunk mondani, és az is biztos, hogy ha eddig mesterséges étrendkiegészítőket, krémeket használtál, akkor ezután jó eséllyel váltasz majd méhtermékekre.

Mi a méhekkel vagyunk! És Te?

A Mézkedvelő Hunnia Egyesület rendezvényein a legjobb helyen vagy, ha szeretnél megismerkedni és életre szóló barátságokat kötni azokkal, akik pont ugyanazt gondolják a mézfogyasztásról, és a méhek, mint legfőbb beporzók védelméről, mint Te.